Aerteknika

FAQ

Ce este TUBO?

 
Instalarea, întreținerea și problemele tehnice
 
 
 
 
Ce este TUBO? TUBO este un sistem centralizat inovativ de aspirare al prafului si al mizeriei, in vederea a curățarii spațiilor și de a pastra curat si proaspat aerul pe care îl respirăm.
Sistemul are trei elemente de baza: aspirator central, tubulatura, prizele de aspirare.  Aspiratorul central se monteaza intr-o camera tehnica, garaj, creeaza un vacuum de trei -patru ori mai mare decat aspiratoarele clasice. Praful, mizeria se aspira si prin tubulatura praful este condus evacuat din casa.
 
Cum funcționează TUBO? Funcționarea sistemului TUBO este atat simplă cât și practică: tubul  flexibil de lungimi diferite se conectează la prizele de aspirare. Aspiratorul porneste automat si praful aspirat se filtreaza iar dupa aceea se avacueaza in exterior.
 
Sistemul TUBO isi gaseste utilitate atat in  case cat  și in industrie si in domeniul Hotelier? Sistemul TUBO este perfect atât pentru curățenia caselor și apartamentelor, cât și pentru imobilele de mari dimensiuni și clădiri precum pensiuni, birouri, case pentru comunități, spitale, etc. Asi gaseste utilitatea si in industrie, cabinete medicale, laboratoare dentare. Practic peste tot acolo unde se efectueaza proceduri de curatenie.
 
În ce spațiu pot instala sistemul TUBO? Centrala de aspirator al sistemului TUBO va fi situată într-un spațiu separat de camerele unde se locuiește în mod normal, de exemplu, terasă, garaj, pivniță, etc.; aceasta permite folosirea sistemului la orice oră, într-o totală liniște.
 
Sistemul TUBO este bun și pentru cei ce suferă de alergie? Una din marile diferențe dintre aspiratorul tradițional și sistemul de aspirare centralizat constă în recircularea prafului, de fapt, în timp ce primul îl trimite în aer, al doilea îl transportă prin tuburi în spațiul în care se găsește centrala aspiratorului, garantând astfel o curățenie totală a aerului de acarieni și micropulbere. În interiorul centralei aspiratorului, praful va fi filtrat prin filtrele speciale din poliester iar astfel îl expulzează curat în exterior. Astfel, se poate spune că utilizatorul nu mai are nici un contact cu praful.
 
Sistemul TUBO poate să fie instalat într-un spațiu existent? În mod normal, nu. Acest tip de implementare/sistem, se instalează în faza unei noi construcții sau reamenajări, deoarece este compus din tuburi cu diametru de 50mm care traversează pardoseala sau pereții asemenea unui sistem electric și hidraulic.
Sunt cazuri în care se poate instala în apartamente deja terminate, dar trebuie să fie pe un singur nivel și să existe sub apartament un garaj sau o pivniță unde se pot aplica tuburile, perforând pavimentul pentru a se aplica prizele. În aceste cazuri, cel mai bine este să cereți intervenția tehnicienilor noștri care știu să vă ajute.
 
Sistemul TUBO este gălăgios? Nu, nu este gălăgios, având posibilitatea de a se instala centrala aspiratorului într-un spațiu separat de restul locuinței, zgomotul provocat de motoru este practic inexistent. Astfel, în camere este posibil să se curețe într-o liniște totală. Aceasta permite de a face curățenie chiar și la orele serii sau nopții, când un zgomot normal al aspiratorului nu poate fi acceptat, mai ales dacă se trăiește într-un bloc.
 
 
 
Centralele de aspirare, modelele TPA și TXA sunt dotate din serie cu sistemul Auto Curățirea Filtrului ACF, un proces inpvator și brevetat de către Aertecnica, (APF System (Auto Pulizia Filtro), Europe Patent Pending n. 06793421.6), care permite centralei aspiratorului de a funcționa mereu la maximul capacității lui, menținând filtrul întotdeauna curat.
Intrarea în acțiune al ACF-ului face ca centrala să fie ușor mai zgomotoasă, dar aceasta nu trebuie să pună nici o problemă deoarece datorită acestui proces, intervențiile întreținerii sunt în mod vizibil reduse, precum și timpii de curățenie și consumul de energie, rezultă că impactul asupra mediului este redus menţinând în acelaşi timp igiena maximă.
Zumzetul uşor este încă limitat la unitatea centrală şi nu este perceput în camerele unde se face curățenia.
 
Ce este sistemul ACF (APF System)? Sistemul ACF (Auto Curățirea Filtrului) este sistemul de autocurățire a centralelor TPA și TXA al sistemului Tubo. Datorită BREVETULUI* Aertecnica, permite să reducă operațiile de întreținere al filtrului, menținând mai mult serviciile optime ale centralei de aspirare.
*Sistemul ACF (Auto Curățirea Filtrului) Europe Patent Pending n. 06793421.6 Sistema APF Italy Patent Pending n. BO-2005A000553.
Avantajele sistemului ACF sunt: Cu sistemul de autocurățire al filtrului ACF, se reduc la minim serviciile de întreținere, economisirea energiei, impact ușor asupra ambientului, durata mare în timp al filtrului Precision și igienă maximă.
 
Ce este sacul Clean Bag? Noul săculeț ”Clean Bag„ datorită celor două legături laterale, va fi închis ermetic înainte de a fi golit containerul central, evitând complet contactul cu praful.
 
Trebuie o priză pentru aspirator în fiecare cameră? Depinde de cât de mari sunt camerele; dacă vom considera că cu o priză, acoperim în medie circa 25/30 mp va fi suficient de simplu să se calculeze numărul prizelor.
Un alt sistem pentru calculul numărului de prize este următorul: țtiind că tubul cu care aspirăm este lung de circa 7 metri, priza se va poziționa în punctul X (hol, intrare, etc.), putându-se vedea unde se ajunge cu această măsură și să se determine numărul de prize pentru a acoperi tot apartamentul sau casa.
 
Ce se poate aspira? Cu sistemul Tubo se poate aspira praf, moloz de dimensiuni mici, orice material uscat care în mod normal se găsește în casele noastre. De asemenea, diametrul obiectelor care se aspiră trebuie să aibă proporțiile normale astfel încât tubul să nu sufere obturații. În ceea ce privește lichidele, ele trebuie aspirate folosind un accesoriu special: aspiralichidul. Aspirând apa și praful împreună, în absența acestui accesoriu, cel mai probabil vor fi create probleme de colmatare a tuburilor, și prin urmare a defluxurilor prafului în centrală.
 
Cu sistemul TUBO este posibil să se aspire lichide? Nu în mod direct. Pentru acest serviciu este recomandat să se folosească un accesoriu special „SEPARATOR DE LICHIDE” cod. AP372 o AP373. Acest accesoriu vine pus între priza aspiratorului și tubul flexibil astfel încât lichidele vin separate de aer și nu intră în tuburile fixe, iar când el este plin plutitorul de siguranță oprește automat aspiratorul.
 
Ce este aspiratorul de lichide?  Aspiratorul de lichide este un accesoriu care vine utilizat când vrem să aspirăm apa sau cenușa sau materiale care nu vrem să intre în sistemul de tuburi al aspiratorului, dar ele vin „decantate” în acest accesoriu.
 
Este posibil să apară obturații în sistemul TUBO? Este destul de dificil, deoarece, pentru a aspira, trebuie să atașăm tubul într-o priză care are o intrare de 90° și astfel, există o siguranță pentru trecerea corpurilor „groase” care nu vor intra în sistemul de tuburi, ci vor fi oprite. Aspirând cu tubul clasic, diametrul, fiind relativ mic (circa 30mm) permite trecerea doar a materialului foarte mic.
 
În ce spații este posibil să se folosească sistemul? În toate spațiile, folosind periile adecvate, de exemplu pentru lemn se folosește o perie care nu îl zgârie; pentru marmură sau în orice caz pardoseli reci, cu perii moi, pentru pardoseli din ceramică, semigresii sau altele, se vor folosi perii mai puțin moi. Avem o varietate mare de perii pentru o paletă largă de utilizare.
 
 
Ce tip de accesorii există pentru produsul meu TUBO? Există o vastă gamă de accesorii pentru care vin multe tipuri de tuburi flexibile, perii și prize care sunt gândite pentru a se adapta la cele mai variate caracteristice de spațiu.
 
 
Instalarea, întreținerea și problemele tehnice
Cine instalează TUBO? Sistemul TUBO va fi instalat de către un instalator din sectorul electric sau termohidorsanitar, cu alte cuvinte un electrician sau un instalator hidraulic.
 
La cine mă adresez pentru problemele tehnice al sistemului TUBO? Avem posibilitatea să intervenim pe teritoriul național.
 
Pot să instalez singur sistemul TUBO? De preferat, nu. Dar dacă aveți o mânuire bună cu tăietorul de tuburi, adeziv și un pic de viziune, de ce nu. Lucrul cel mai important de știut este că sistemul de tuburi trebuie să fie de tipul sistemului de aspirator, pentru care, tuburile, coturile, „racordurile” adaptate în general, dat fiind că orice pas, de tăiere sau lipire greşit greşit, sau, mai rău, alegerea materialului nepotrivit, poate afecta în mod negativ rezultatul dorit, cu pierdere de timp si bani.
 
La cine mă adresez pentru instrucțiuni și manualul de utilizare al sistemului TUBO? Aici pe site-ul nostru găsiți manualele de utilizare și instrucțiuni pentru fiecare aparat în parte dacă ești un profesionist și dacă ești înregistrat. Altfel, ne puteți contacta pe e-mail la: .....
 
Cum se curăță filtrul centralei de aspirator? Centralele de aspirator al sistemului TUBO-PERFETTO-PERFETTO TP- PERFETTO TPA-PERFETTO TXAsunt echipate cu un detector de colmatare a cartuşului filtrului. Aceste centrale de aspirator SEMNALIZEAZĂ O ANOMALIE printr-un led sau prin icoana: Filtro.
Centralele CLASSIC și CLASSIC TC semnalizează colmatarea cartușului filtrant printr-un sistem de timp. În aceste cazuri este posibil a se continua să se folosească centrala aspiratorului și este de PREFERAT să se efectueze o regenerare a cartușului; dacă centrala semnalizează în mod frecvent această anomalie trebuie înlocuit cartușul filtrant.
Curățirea cartușului din poliester Lavabil:
A se extrage cartușul filtrant pentru a se curăța cu un jet de apă nu prea puternic, fiind atent a nu se rupe țesutul filtrului. Dacă în timpul operațiunii de curățare a filtrului, cartușul se va rupe, acesta trebuie înlocuit cu unul nou.
După fiecare spălare, cartușul filtrant trebuie să fie absolut uscat fără fără a fi expus la temperaturi ridicate.
Înainte de a se extrage cartușul se recomandă a se folosi echipament de protecție individuală.
Se recomandă a se avea un cartuș filtrant de schimb original Aertecnica, pentru folosire în perioada de regenerare.
Pentru curățarea cartușului filtrului:
Aspirați praful adunat pe pereții cartușului.
Spălarea cartușului filtrant intr-o chiuvetă sub un jet de apă nu prea puternic.
A se lăsa cartușu să se usuce.
A se verifica să nu aibă fisuri, altfel trebuie să îl înlocuiți.
Nota bene
Centrala aspiratorului nu trebuie pusă în funcțiune fără cartușul filtrant inserat în interior.
Încălcarea acestei regului poate cauza daune la turbina de aspirare.
A se folosi exclusiv piese de schimb originale Aertecnica.
 
Cum găsesc un agent sau un instalator aproape de mine? Ne puteți trimie un e-mail la adresa: office@aerteknika.ro
 
Nu. Contactul cablului după montare nu se poate atinge, doar dacă demontăm conectorul de perete. Acest cablu este cu tensiune mică, nu este periculos pentru om.
 


fara praf fara praf fara praf

Toate drepturile rezervate.
2019 © aerteknika

Despre noi
FAQ
Garantie

Harta

Orar

Luni - Vineri
8 - 16

Contact

Targu Mures, Strada Braila, nr. 12/2

Telefon: 073 666 1989

Email: office@aerteknika.ro

Aerteknika CONTACT
Tehnic: 0736 661 989
Vanzari: 0741 229 424
office@aerteknika.ro

Adresa
Targu Mures, jud.Mures
Strada Braila, nr. 12/2

Orar
Luni - vineri: 8-16

CONCURS Inregistrare
BLOG
GARANTIE
PARTENERI
NOUTATI